Workshop "Vlees van kop tot staart"

Workshop 15 september 2016

Vleeskookworkshop: een samenwerking met La Collina (eveneens op de Voorheuvel) en Biologische Slagerij Wim Kok. Het was een goede, leerzame en gezellige mannenavond. Bijzondere dingen maken met bijzonder vlees. Op de foto iedereen aan een vers gemaakte Steak Tartare.  Misschien ook iets voor jou de volgende keer?


Workshop 9 maart 2016

Citaat uit de krant over workshop van 9 maart

Biologische Slagerij Wim Kok en La Collina hebben samen met hun gasten aan de Voorheuvel in Zeist een mooie vleesavond verzorgd. “Fantastisch om een vakman zo aan het werk te zien. Nooit geweten dat het uitsnijden van vlees nog zo’n grote klus is. Zelfgemaakte filet americain en schnitzel, supermalse biefstuk: het was heerlijk. En gezellig.’ Zo vertelde een van deelnemers aan de workshop ‘Vlees van kop tot staart’ bij La Collina.

Ongeveer 20 vleesliefhebbers en geïnteresseerden waren afgelopen woensdag avond afgekomen op de vleesworkshop, die La Collina in samenwerking met Slagerij Wim Kok organiseerden. De deelnemers mochten zelf aan de slag in de keuken nadat ze eerst hadden geluisterd en toegekeken bij het vakwerk van Wim en Xavier. In verschillende groepjes werden de gerechten bereid.

Zo waren een aantal man zorgvuldig bezig met het aansnijden van de ham en werd in de keuken de schnitzel platgeslagen en gepaneerd. En wat werd nog meer bereid…? Ondertussen werden de aardappeltjes gebakken en de groenten klaargemaakt om de gerechten te vergezellen.