Biefstukreepjes met warme soja-sesamdressing

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden
4 kogelbiefstukken 1 eetl. plantaardige olie
25 gr sesamzaadjes 1 dl limoen of 3/4 dl citroensap
1 teen knoflook 1 dl sesamolie
1 dl sojasaus 2 eetl. oestersaus of
gembersiroop naar smaak sojasaus en bruine suiker
 

Bereidingswijze
Snijd de knoflook in dunne plakjes en dompel ze 1 minuut in kokend water, giet af op een zeef. Klop vervolgens voor de soja-sesamdressing de sojasaus, de oestersaus, het limoensap, de sesamolie en de gembersiroop door elkaar. Snijd de biefstuk in repen van circa 2 cm dik. Verhit een wok of anti-aanbakpan op hoog vuur tot de pan (bijna) walmt. Giet de plantaardige olie erin en bak de reepjes biefstuk 2 minuten op hoog vuur. Voeg sesam zaadjes en knoflook toe en verhit nog 1 minuut. Schud het vlees vervolgens vanuit de pan op een schaal. Draai het vuur laag en schenk de soja-sesamdressing in de pan. Verwarm de dressing (niet laten koken) en schenk over het vlees.